Neda Ukraden poznata je srpska pjevačica poznata po svojim doprinosima pop i narodnoj glazbi.Rođena 16. kolovoza 1950. u Imotskom, Hrvatska, Započevši svoje glazbeno putovanje u tinejdžerskim godinama, Neda je stekla afirmaciju 70-ih godina prošlog stoljeća sudjelovanjem na festivalima i nastupima s raznim bendovima. Neda Ukraden postala je poznata u jugoslavenskoj glazbenoj industriji izdavanjem svog singla “Zora je” koji je bio na vrhu ljestvice 1973. godine.

 

  • Uz ovaj hit, stekla je priznanje za svoje druge popularne pjesme uključujući “Živim noću”, “Na Balkanu” “, “Naj, Naj”, “Dobrodošli srećo”, “Da se nađemo na pola puta”, “Mito Bekrijo”, i brojne druge. Neda Ukraden stekla je golemu popularnost ne samo u bivšoj Jugoslaviji nego iu dijaspori, nadilazeći nacionalne okvire. Njezin jedinstveni stil pjevanja bez napora spaja najbolje od popa i folka, osvajajući publiku svih dobi i generacija. Na svom profesionalnom putu Neda je ostvarila zapažene uspjehe i višestruka priznanja. Ne samo da je poznata po svom glazbenom umijeću, Neda Ukraden jednako je slavljena zbog svog besprijekornog osjećaja za stil i zadivljujuće karizme.

Štoviše, osim svoje blistave glazbene karijere, pokazala je i svoj talent kao televizijska voditeljica. Kroz 21. stoljeće Neda Ukraden održava svoju aktivnu prisutnost osvajajući publiku svojim nastupima i objavljujući svježe, melodične skladbe. Trajna privlačnost njezine glazbe prikupila je kontinuirano obožavanje obožavatelja, učvrstivši Nedin status ikonske figure unutar jugoslavenskog glazbenog carstva.

 

  • Brak Nede Ukraden bio je ispunjen stalnim previranjima i nestabilnošću. U sferi bračne zajednice, Neda Ukraden samo je jednom doživjela svetu zajednicu koja je rezultirala rođenjem kćeri Jelene. Pjevačica je tijekom svoje karijere iskreno iznosila anegdote o svojim burnim ljubavnim pothvatima, a u autobiografiji je iznijela dosad neobjavljene detalje. Unatoč značajnoj razlici u godinama od 14 godina između Nede Ukraden i njenog bivšeg supruga Milana Bilbije, njihov brak je na kraju ipak okončan. Ipak, zajednička ljubav prema kćeri Jeleni omogućila im je da održe prijateljski odnos.

Nakon desetljeća ljubavi odlučili su se vjenčati, a Jelena je postala žarište njihovih života. Nažalost, brak nije izdržao test vremena, pa su nakon tri godine suživota zajednički dogovorili prekid veze. Unatoč razdvojenosti, uspjeli su održati prijateljsku vezu. Tijekom razgovora Neda se osvrnula na temu svog razvoda i kasnije odluke da se isele iz zajedničkog stana. Istaknula je važnost očuvanja dostojanstva za dobrobit njihovog djeteta i izrazila opredjeljenje da o bivšem suprugu nikada ne govori loše pred njihovom kćeri Jelenom. Iako su nekad bile bliske prijateljice, Neda je priznala da ima i mana.

  • Unatoč svojoj intelektualnoj briljantnosti, borio se u sferi nacionalizma i primitivizma, što mu je nanijelo nemalu bol. No, jasno je dala do znanja da ona nije kriva za njegove poteškoće. Neda je otvoreno ispričala svoje žaljenje što svojoj kćeri ne može osigurati braću i sestre, osjećajući tugu što više nije u braku. Iako sam se nadao da ću se ponovno udati i proširiti svoju obitelj, ta želja je ostala neispunjena. Ipak, zahvalan sam što imam izuzetnu kćer koja me blagoslovila prekrasnim unucima. Gledaju me kao prijatelja, osobu od povjerenja i nekoga tko ih u potpunosti razumije.

 Ovakav osjećaj pjevačica je iznijela u intervjuu za Grand. Unatoč kratkoći braka Nede Ukraden, koji je trajao samo tri godine, istaknula je prisutnost međusobnog poštovanja između nje i bivšeg supruga. Nadalje, nastojala ga je podržati u poteškoćama s kojima se suočavao nakon traumatičnog iskustva. Neda je izrazila svoje nepokolebljivo divljenje prema svom partneru jer su zadržali duboku razinu međusobnog poštovanja.

  • Međutim, u kasnijem braku doživio je mučnu muku – nesreću koja je rezultirala padom u komu. Zapanjujućih 40 dana ostao je u ovom komatoznom stanju. Tijekom ovog izazovnog razdoblja svesrdno sam ga podržavao, dajući sve od sebe da mu pomognem na bilo koji mogući način. Najveća mi je želja bila da naše dijete ima očinsku figuru koju će oni obožavati kao što je on njih – ispričala je Neda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here