Svima nam je poznata ova uspješna i jako popularna folk pjevačica  Dragana Mirković  kako u Srbiji  tako i regiji bivše Jugoslavije.Rođena 18. lipnja 1968. u Kasidolu, pokraj Požarevca Strast prema glazbi i pjevanju očitovala se već u mladosti. Karijeru je započela 1984. godine pobjedom na cijenjenom festivalu “Zvezde Granda” održanom u Ćupriji. Nakon te prekretnice, zaronila je u područje produkcije albuma, neprestano prikupljajući vjernu bazu obožavatelja.

 

Njen nastupni album pod nazivom “Imaš me” ugledao je svjetlo dana 1989. godine. Tijekom svoje karijere Dragana Mirković izdala je brojne albume koji su stekli iznimnu popularnost i zapažene prodajne brojke. Značajni primjeri uključuju “Život moj” (1994), “Pele” (1996), “Za mene si ti” (2000), “Trag u vremenu” (2003), “Nova godina” (2008) i “One in a Milijun” (2012.), između nekoliko drugih.

  • Mirkovićev glazbeni stil besprijekorno spaja elemente folka i popa, dok njezini iskreni tekstovi često zadiru u teme ljubavi, emocija i životnih iskustava koja se mogu lako prenijeti i koja duboko odjekuju kod njezine publike. Ne samo da je Dragana Mirković poznata po svojim postignućima u glazbenoj industriji, već je poznata i po svojim dobrotvornim nastojanjima. Angažirajući se u brojnim inicijativama usmjerenim na pomoć onima koji se suočavaju s nevoljama, ona koristi svoju slavu za podizanje svijesti o gorućim društvenim i humanitarnim problemima. Osim glazbenih poduhvata, Mirković se okušala iu glumi, kraseći filmska platna u brojnim filmovima, televizijskim serijama i glazbenim ostvarenjima. Medijska pozornost nerijetko se proširila i na osobni život Dragane Mirković. Godine 1995. sklopila je brak s Tonijem Bijelićem, u kojem su dobili dvoje djece. Fascinacija javnosti njihovim sindikatom, pojačana njihovim dosljednim pojavljivanjem i širokim hvaljenjem, često je dominirala novinskim kućama.

Tijekom godina, Dragana Mirković etablirala se kao ikonska figura u balkanskoj glazbenoj industriji i nastavlja imati ogroman utjecaj kao jedan od najomiljenijih i najutjecajnijih vokala u regiji. Njezina glazba dosljedno odjekuje među različitim slušateljima, a njezina popularnost ne pokazuje znakove opadanja.

 

  • Mnogi su smatrali da je pomirenje Cece Ražnatović i Dragana Mirkovića nemoguć poduhvat. Da je netko prije samo godinu dana spomenuo pomirenje Cece Ražnatović i Dragana Mirkovića, vjerojatno bi oni koji pomno prate karijere obje dive prasnuli u smijeh. Prekrasnu vezu između ovo dvoje kolega koče brojni čimbenici, uključujući nagađanja, vanjske utjecaje, izmišljotine, glasine i radnje izabranice pokojne Ceci, o kojima se u medijima naveliko govorilo kao o glavnoj prepreci pomirenju. Estrada se često naziva arenom bezakonja ili divljinom u kojoj pobjeđuje jači, a čini se da su Ceca i Dragana nekako dopustile da ih uzmu pod svoje okrilje.

Unatoč tome što je prošlo više od dva desetljeća, oni nikada nisu uzeli vremena da sjednu i pozabave se problemom, ili čak da ga pokušaju riješiti, dovodeći se u konačnici u situaciju da koegzistiraju bez ikakvih prijavljenih problema na ulicama. Narodne žene suočavale su se s raznim okolnostima koje su onemogućavale njihovu sposobnost mirnog djelovanja. Umjesto toga, fokusirali su se na svoje obitelji i karijere.

 

  • Njihov prvi susret desio se u zgradi RTS-a, gde su razmenili samo dve rečenice: “Da li se poznajemo?” i “Nisam siguran, ti mi reci ako se poznajemo.” Ovaj susret samo je unio zbrku u javnosti i medijima. Od tog trenutka nadalje nitko nije mogao nagađati o prirodi njihove veze. No, trag bi moglo dati Cecino nedavno ponašanje. Kao poznata pjevačica, Ceca je već neko vrijeme angažirana na Blic televiziji. Prvo je sa svojim timom kreirala reality show “Ceca i djeca”, a kasnije ga proširila emisijom “Ceca Show”. Tijekom nedavne epizode svoje emisije u goste je ugostila Milana Kalinića i Gocu Tržan, zaokupljajući ih nizom provokativnih pitanja dok je razgovor upotpunila prikladnim glazbenim izvedbama. Ceca je, na veliko zaprepaštenje svih prisutnih, neočekivano izgovorila ime Dragane Mirković sa karata koje je pred nju postavio produkcijski tim na pitanje upućeno Goci.

Ceca je dobila molbu da je oponaša, što je ona ispunila tako što je unela svoj štih i otpevala Draganinu popularnu pesmu “O, o, da, to si ti ja volim…”, kada joj se pridružila Ceca. Ovaj neočekivani trenutak ostavio je sve u čudu i upitu je li između Cece Ražnatović i Dragana Mirkovića ipak došlo do tajnog pomirenja ili je to jednostavno bio vješt marketinški trik za osvajanje gledatelja Blic TV-a. Iščekivanje raste zbog svega što dolazi, jer se fanovi željno nadaju da će ponovno svjedočiti ove dvije poznate zvijezde kako dijele pozornicu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here