“Nomadski par iz različitih zemalja”, kako sebe nazivaju Brendon iz Kanade i Anja iz Nemačke, proputovali su više od 50 zemalja širom sveta u poslednjih sedam godina, a Srbija je bila prva destinacija na njihovoj listi u 2024. godini, nazvana jednim od skrivenih bisera Evrope.

Dok su snimali video iz Beograda, Brendon i Anja su priznali da su prijatno iznenađeni Srbijom, koja je za njih bila potpuno drugačija od očekivanog. Fascinirani arhitekturom, šarmom glavnog grada, ukusnom hranom i, naravno, srdačnošću lokalnog stanovništva, izrazili su nestrpljenje da istraže i druge delove Srbije.

“Tako smo uzbuđeni što smo u Srbiji. Mislim da mnogi ljudi koji putuju u Evropi nemaju ovu zemlju na svojoj listi, međutim mi volimo da istražujemo i one skrivene dragulje. Posetili smo Hrvatsku i Bosnu, tako da je vreme i za Srbiju. I priznajemo da smo posebno uzbuđeni zbog hrane, jer unapred znam da će biti fantastična”, rekla je Anja.

Beograd su posetili krajem januara, pa im nije bilo jasno zašto je grad bio i dalje u novogodišnjem duhu sa svim mogućim novogodišnjim tezgama koje nude vino i rakiju… Međutim, to im nije smetalo da žestinu malo probaju.

Arhitektura Beograda ih je oduševila.

Šetajući Knez Mihailovom priznali su da ih podseća na istanbulsku glavnu ulicu koja im se takođe svidela isto koliko i beogradska. Iz nje su posetili i Sabornu crkvu Svetog Arhangela Mihaila, gde su objasnili da, iako nisu religiozni, ono što uvek posete kada stignu u nepoznatu zemlju jesu crkve ili hramovi, gde ih arhitektura potpuno oduševi – što je bio slučaj i sa našom crkvom.

Posetom Kalemegdana, priznali su da su ostali bez reči.

“Na Kalemegdanu smo, arhitektura ovde je nerealna, pogled je prelep, mi smo oduševljeni! Kad smo kod arhitekture, ona nije samo ovde na tvrđavi takva, već po celom Beogradu – zgrade izgledaju drugačije i to je ono što zaista obožavam u vezi Beograda”, rekao je Brendon.

“I dalje ne verujem koliko su Srbi druželjubivi”

Uživajući u ispijanju srpske, domaće kafe u kafiću u centru grada, priznali su ono što mnogi stranci primete kada posete Srbiju.

“Dolazim iz zapadnjačke države, iz Kanade sam, nisam baš rastao čitajući mnogo o Srbiji, odnosno o ovom delu sveta uopšte, ali nakon putovanja po Balkanu, šokiran sam i iznenađen, posebno zbog svega ovoga što vidim u Beogradu.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here