Inspektori za sigurnost hrane iz Velike Britanije podijelili su s portalom Express što nikada ne kupuju u trgovinama. Riječ je o četiri proizvoda koje često koristimo u svakodnevnoj upotrebi.

Jedan od proizvoda na koje inspektori posebno upozoravaju je nepasterizirano mlijeko, poznato kao sirovo mlijeko.

Za razliku od pasteriziranog mlijeka, koje se podvrgava procesu zagrijavanja radi eliminacije patogena i produljenja roka trajanja, sirovo mlijeko ostaje u svom prirodnom stanju.

Ovaj nedostatak pasterizacije predstavlja rizik za potrošače jer sirovo mlijeko može sadržavati štetne bakterije poput salmonele, Escherichia coli, listerije, brucela i drugih.

Slično tome, sirove klice poput klica rotkvice, lucerke i deteline predstavljaju izazove u smislu sigurnosti hrane. Iako se klice smatraju hranjivim dodatkom jelima, također mogu sadržavati štetne bakterije poput Escherichia coli i salmonele.

Prethodno rezani proizvodi, koji se često nalaze u trgovinama prehrambenih proizvoda i supermarketima, također izazivaju zabrinutost iz perspektive sigurnosti hrane.

Kada je riječ o toplim jelima, gdje su gotovi proizvodi izloženi za kupnju, održavanje odgovarajuće temperature ključno je za sprječavanje rasta bakterija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here