Za pripremu ovih osvježavajućih Raffaello loptica s jagodama i bijelom čokoladom prvo ćete zagrijati slatku pavlaku u manjoj šerpi na blagoj vatri. Dodajte isjeckanu bijelu čokoladu i lagano miješajte dok se sve sjedini. Pazite da smjesa ne provrije kako bi se izbjeglo zgrušavanje.

Nakon toga, umutite krem sir te dodajte kokos i dobro promiješajte sve sastojke. Stavite smjesu u hladnjak i ostavite je da se stegne najmanje 40 minuta. U početku, smjesa može biti mekana, ali će se stajanjem u hladnjaku lijepo stegnuti i biti će lakše oblikovati loptice.

Dok se smjesa hladi, isjecite jagode na manje komadiće. Nakon što smjesa postane dovoljno čvrsta, uzimajte djelove smjese kašikom, stavite komadiće jagoda u sredinu svake loptice, a zatim oblikujte lopticu. Nakon oblikovanja, svaku lopticu uvaljajte u kokos i slažite ih na poslužavnik.

Ponovite ovaj postupak sa svim preostalim smjesama. Od navedene količine sastojaka dobit ćete oko 38 kuglica, spremnih za posluživanje i uživanje.

Svaka Raffaello loptica je osvježavajuća, s blagim okusom kokosa i slatkim jagodama, prelivena bijelom čokoladom koja ih čini posebno ukusnim. Poslužite ih kao desert na posebnim prigodama ili ih jednostavno uživajte kao poslasticu kad god poželite nešto slatko. Prijatno!

raffaello kuglice sa jagodama raffaello kuglice sa jagodama raffaello kuglice sa jagodama raffaello kuglice sa jagodama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here